Authors

Keep in touch

Madelief

Volume:
Author: Mariet van Knippenberg
Binding: Paperback (pp: 72)
ISBN: 81-8253-044-X
Availability: In Stock (Ships within 1 to 2 days)
Publisher: Cyberwit.net, India
Pub. Date: 2006
Condition: New
Price: $15
 
 

Nadat ik het internet ontdekte en met name ook chatrooms en messageboards ontdekte ik, dat ook anderen zich bezighielden met schrijven zowel van gedichten als verhalen. Dit sprak mij enorm aan en nadat ik uitgedaagd werd om dan ook eens iets te schrijven en dat eerste gedicht ook nog een prijs won, was ik niet meer te stoppen. Schrijven werd mijn lust en leven en er ging geen dag voorbij zonder een gedicht, de eerst allemaal in het Engels omdat dat toch de taal van het internet is. Er werden diverse gedichten gepubliceerd in bundels en toen werd ik benaderd voor een eigen boek. Dit was 'A pebble, washed ashore' uitgegeven in de zomer van 2004. Al vlug kwamen er vragen om Nederlandse teksten en met dit boek hoop ik dan ook wat meer mensen te bereiken. Ik schrijf verder songteksten en heb hiervoor enkele contracten bij uitgevers, hopelijk worden deze ook daadwerkelijk een keer opgenomen.

Ik schrijf nog steeds in het Engels, ondertussen zo'n 600 gedichten en verder Nederlands en Limburgs, want wat is er mooier om je emoties uit te drukken dan in een gedicht of tekst. Het heeft me enorm geholpen om verdriet te verwerken zoals het overlijden van mijn vader en mijn scheiding, maar ook grote vreugdemomenten zijn een bron van inspiratie. Ik schrijf over van alles, van jeugdherinnering tot liefdesgedicht, van trieste wereldbeschouwingen tot grappige kleine versjes. Ik hoop dat degene, die dit leest er plezier aan beleeft en dat het ook een herkenning teweeg brengt.

Author BIO
Mariet van Knippenberg

Mariet van Knippenberg who was born on December 5th 1953 in a little town called Kessel in the south of the Netherlands. "Coming from a very musical family, I found out at early age that I love music and words put to it. At school, languages were among my favourites classes and I speak besides Dutch and Limburgs, the language spoken in my area also German and English and some French.

Mijn naam is Mariet van Knippenberg en ik werd geboren op 5 december 1953 in Kessel, Limburg, een gezellig dorp aan de Maas. Ik groeide op in een gezin met 5 kinderen waar muziek heel belangrijk was. Ik kwam er op jonge leeftijd al achter dat muziek en het geschreven woord, hetzij in de vorm van boeken of teksten van liedjes een heel goed medium is om je gevoelens uit drukken. Alleen kon ik er zelf niet veel mee door een druk leven met werken en na mijn huwelijk de zorg en opvoeding van mijn twee zonen Rob, geboren in 1978 en Frank geboren in 1981.


 
Other Publication By Mariet van Knippenberg

A pebble, washed ashore

A pebble, washed ashore
Mariet van Knippenberg
ISBN: 81-8253-012-1

$15

Madelief

Madelief
Mariet van Knippenberg
ISBN: 81-8253-044-X

$15

 
 
Contributors